Nemrégiben egy érdekes gyűjteménnyel gazdagodott a Hintómúzeum kiállításának eddig is sokszínű anyaga. A gyermekek lovasvilágát bemutató terembe egy 100db-ból álló hintómodell gyűjtemény került a kiállításba.

Ezeket a darabokat a Zalaháshágyon élő Varga Ernő készítette. Az idén 80 éves modell készítő születés napján adta át az egyedül álló gyűjteményét a múzeum számára, hogy minél többen megcsodálhassák alkotásait. Ernő bácsi, már 12 éves korától foglalkozik a fa megmunkálásával különböző témaköröket kipróbálva, a modellezés világából. Nyugdíjas éveitől kezdve vált meghatározóvá életében ez a tevékenység. A hintó és kocsi modellek készítése mellett a paraszti élet épületeinek és a hozzájuk kapcsolódó használati eszközök kicsinyített másolatainak elkészítésével is gyarapította modelljeinek tárházát.

A felajánlott gyűjtemény magában foglalja a hazánkban fellelhető összes kocsi és hintó típus eredet hű másolatát. Az ünnepnapok és hétköznapok egykor használatos lovas járműveivel ismerkedhetünk meg a gyűjteménynek köszönhetően. Ezzel a színfolttal még átfogóbb képet tudunk adni látogatóink számára a fogatos kultúránkról, a gyerekek szemszögéből is megközelítve.

Újdonság a Hintómúzeumban
Újdonság a Hintómúzeumban
Újdonság a Hintómúzeumban