A Festetics család trófeagyűjteménye a második világháború alatt és után eltűnt a kastélyból, bemutatása sajnos nem lehetséges. A főúri vadászatok felidézése nélkül azonban a látogató nem kaphat teljes képet életmódjukról. Ezt a hiányt pótolja a 2008-ban megnyílt állandó vadászati kiállítás olyan trófeákkal, amelyek méltó emléket állítanak gyűjtőknek, élményt és ismereteket adnak vadászoknak és érdeklődőknek egyaránt.

A vadászati múzeum egyik alapítója, Hidvégi Béla igényes és elhivatott munkájának köszönhetően gyűjteménye Európában páratlan értéket képvisel. Öt kontinens vadászható nagyvadjai teljes életnagyságban, a természetes élőhely bemutatásával a kiállítás leglátogatottabb része.

A múzeum anyaga a külön teremben elhelyezett képző- és iparművészeti alkotásokkal teljesedik ki, melyek között fegyverek, festmények, szobrok, különféle porcelánok mutatják be a vadászat és a természetvédelem egységét.

A vadászati újdonságok, fejlesztések:
Két új egyenként 100 m2-es épületszárny épült. Az egyikben kiépítésre került egy ázsiai- és amerikai hegyvidék. Amely magában foglalja Mongóliát, Oroszországot, Iránt, Pakisztánt és Észak Amerikát.

A második szárnyban kiépítésre került egy afrikai esőerdő. Benne egy hegyvidékkel, melynek lakója egy hegyi nyala, illetve egy vizes élőhely, itatóval és dagonyával. benne többek között vörös bivaly, bongó, szitatunga, a fák koronájában különféle majmokat lehet látni. Mindkét diorámában az élőhelynek megfelelő hangok színesítik a látnivalókat.

Átépítésre illetve felújításra került a 2008-ban kialakított dioráma sarkok. Új preparátumok kerültek be, illetve az egyes sziklás élőhelyek is megújultak színben és növényzetben egyaránt.

Kialakításra került két új kis terem. Az egyik egy vadász dolgozószoba hangulatát idézi, míg a mellette lévőben kaptak helyet Hidvégi Béla vadászfegyverei, vadászati díjai.

Az emeleti részen állandó kiállítási céllal kapott helyet a neves amerikai természetfestő, Brian Jarvi nagyméretü festményének a hivatalos másolata. a képen 208 afrikai vadfaj látható. A monumentális képből ez idáig csak ez az egy került Európába. A kép Hidvégi Béla ajándéka a közelgő vadászati és természeti világkiállításra.